Nic. sluit competitie af met gelijkspel

PAPENDRECHT - De korfballers van Nic./Alfa-college hebben zaterdagavond het zaalseizoen afgesloten met een zwaarbevochten 23-23 gelijkspel tegen PKC uit Papendrecht.
Nic. werkte in het laatste kwartier een achterstand van 6 punten weg. In de eerste helft had de thuisploeg een duidelijk overwicht en ging met een 16-12 voorsprong de rust in. Ook na de pauze hadden de Groningers moeite om een antwoord te vinden op het tactisch sterke spel van PKC. Twaalf minuten voor tijd stond het nog 22-16 in het voordeel van de thuisploeg. Vanaf dat moment lukte ineens alles bij Nic. en werd de achterstand omgebogen in een 23-23 gelijkspel. De Groningers hadden zelfs nog kans op de overwinning, maar de laatste aanval kon niet worden verzilverd.
Topscorer aan de kant van Nic. was Ricky Wu met 8 treffers, Rianne Echten tekende voor 5 scores. Het was voorlopig ook de laatste wedstrijd van de Taiwanees Wu die ook in dit duel af en toe onnavolgbaar was. Hij keert nu terug naar Taiwan, maar Nic. is druk bezig om hem ook voor volgend seizoen vast te leggen. De Groningers zijn door dit gelijkspel nog een plekje gestegen op de ranglijst en sluiten het seizoen af op de zevende plek met 14 punten uit 18 wedstrijden.