Geen zeges in eerste klasse F

© lavimir / sxc stock exchange
GRONINGEN - Gronitas uit Groningen verloor zondag op eigen veld met 2-3 van Sportclub Erica.
In de eerste helft werd het verschil gemaakt, Erica kwam op een 3-0 voorsprong en doelman Gijs Koopmans kreeg rood. In de tweede helft kwam Gronitas nog dichtbij via doelpunten van Marco Drent en Guus Tennekes, maar kon niet meer langszij komen. Vlak voor tijd kreeg Gerben Rog van Erica nog rood.
GVAV/Rapiditas uit Groningen verloor bij MSC uit Meppel kansloos met 7-1. In de 22e minuut kwamen de Groningers wel op voorsprong via Patrick Hoving, maar met een ruststand van 3-1 was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor rust kreeg Angelo Florencia van GVAV/Rapiditas een rode kaart.
Appingedam speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen STEVO uit Geesteren. Na 8 minuten scoorde Pong Clemencia de 1-0. Vijf minuten later brachten de bezoekers de stand weer gelijk. Vooral in tweede helft was Appingedam de bovenliggende partij, maar de keeper van STEVO was goed in vorm waardoor de thuisploeg niet meer tot scoren kwam.
FVC uit Leeuwarden is koploper in de Eerste Klasse F. Gronitas is vierde en Appingedam en GVAV/Rapiditas staan respectievelijk negende en tiende.