Jong FC Groningen laat winst liggen

GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Helmond Sport met 1-1 gelijkgespeeld. Serhat Koç maakte in de tweede helft de gelijkmaker.
De thuisploeg was voor rust niet scherp genoeg, maar had wel verreweg het meeste balbezit. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Uit de eerste de beste aanval van Jong Helmond Sport na een kwartiertje spelen werd het 0-1. Een minuut later verscheen Koç alleen voor de doelman, maar de spits scoorde niet. Pepijn Kluin had voor de pauze nog een goede kopkans, maar verder was het spel van Jong FC Groningen te slordig.
In de tweede helft gooide de ploeg van trainer Erwin van de Looi het accent nog meer op de aanval. Dit leverde ook kansen op en na ruim een uur spelen zorgde Koç voor de 1-1. Met het inbrengen van extra aanvallers probeerde de thuisploeg de winst binnen te halen, maar de winnende treffer bleef uit. Kluin en Frank Olijve probeerden het van afstand en ook de invallers Chevello de Rijp en Danny Menting faalden in een poging om te scoren.
Jong FC Groningen staat zesde in de Beloften Eredivisie met 33 punten uit 21 wedstrijden.