Pannekoek schiet PKC'83 naar kwartfinale

LEEUWARDEN - Zaterdaghoofdklasser PKC'83 uit Groningen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartinale van de Noordelijke districtsbeker. In Leeuwarden werd tweedeklasser LAC Frisia 1883 met 3-0 verslagen.
Marcel Pannekoek was de grote man bij PKC'83 door alle goals voor zijn rekening te nemen. De thuisploeg probeerde het wel, maar de stadjers waren effectiever. Pannekoek opende de score na een kwartiertje spelen en dat was ook de ruststand.
De wedstrijd werd halverwege de tweede helft beslist. Shutlan Axwijk kwam goed door aan de rechterkant en Pannekoek schatte de voorzet op waarde. In de blessuretijd maakte de Winsumer aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 3-0 te bepalen.