Flames pakt de draad weer op tegen Bergen op Zoom

Matt Bauscher scoort
Matt Bauscher scoort © Jan Kanning/Actafotografie
GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zich goed hersteld van de verloren halve finale in de bekerstrijd tegen Leiden. In eigen huis werd de competitiewedstrijd tegen Bergen op Zoom met 90-74 gewonnen.
Flames begon niet goed aan de wedstrijd en stond bij rust met 40-43 achter tegen de nummer twee van de ranglijst. Vooral reboundend liep het slecht bij de Groningers. Op dat onderdeel ging het in de tweede helft niet veel beter. Er was wel meer strijdlust en effectiviteit, waardoor Flames in de tweede helft flink kon uitlopen op Bergen op Zoom. Hierdoor werd de elfde competitiezege op rij behaald.
De wedstrijd eindigde met een tegenvaller. Matt Haryasz liep, met nog ongeveer twee minuten op de klok, een voetblessure op. Dinsdag ondergaat hij een MRI-scan. Haryasz was overigens goed voor 14 punten en 7 rebounds. Ook Steve Ross maakte 14 punten. Matt Bauscher was goed voor 16 punten. Tim Blue was topscorer met 22 punten en 7 rebounds.
Er is ook goed nieuws van het blessurefront, want uit de MRI-scan van Aron Royé is gebleken dat er niks mis is met zijn meniscus, maar dat hij een botkneuzing heeft. Hierdoor lijkt hij inzetbaar voor de play-offs.
Flames was al zeker van de eerste plaats en heeft nu 58 punten uit 32 wedstrijden.