Appingedam pakt volle winst

GRONINGEN - Appingedam heeft paasmaandag in de Eerste Klasse F van het amateurvoetbal de uitwedstrijd bij hekkensluiter Titan uit Nieuw Weerdinge met 3-2 gewonnen.
De Damsters namen via Rhobin Brander in de zesde minuut de leiding. Vijf minuten daarna moest Roy de Groot met rood het veld verlaten na een slaande beweging. Voor rust werd het nog 1-1en in de 55e minuut nam Titan de leiding. Een kwartier voor tijd scoorde Pong Clemencia de 2-2 uit een strafschop. Vijf minuten later maakte Jeroen Buurke de winnende treffer. Op dat moment speelde Titan ook met een man minder, doordat Ronnie Zwikker in de 77e minuut rood kreeg.
Gronitas uit Groningen verloor op eigen veld met 2-1 van SVBO uit Barger Oosterveld. De ploeg van trainer Jan Vlap stond binnen tien minuten al met 2-0 achter. Marco Drenth scoorde na ruim een half uur voor Gronitas. Daarna gooide SVBO alle middelen in de strijd om te voorsprong vast te houden. Vele gele kaarten volgden, maar gescoord werd er niet meer.
Appingedam is geklommen naar de zevende plaats met 22 punten uit 15 duels. Gronitas is gezakt naar de vijfde plaats en heeft 24 punten. FVC uit Leeuwarden blijft de koploper.