Veendam door zege tegen Fortuna op play-off plek

SITTARD - BV Veendam heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard nipt met 1-0 gewonnen. Doordat concurrent Helmond Sport met 2-0 van Cambuur verloor stijgt Veendam met nog één wedstrijd te spelen naar de achtste plaats.
De eerste acht ploegen in de Jupiler League plaatsen zich voor de nacompetitie. Veendam kende een droomstart tegen Fortuna doordat Haaije Veenstra al na 15 seconden in het strafschopgebied onderuit gehaald werd en scheidsrechter van Egmond gedecideerd naar de stip wees. Fortuna-verdediger Yoann de Boer kreeg geel en Michael de Leeuw scoorde uit de penalty met zijn 24e treffer van het seizoen de 1-0. De thuisploeg was verder in het begin van de wedstrijd vooral fysiek sterker, maar hierna gaf Veendam tegengas. René Wessels schoot na een half uur spelen namens de gasten vanuit kansrijke positie voorlangs.
Vijf minuten na de pauze kreeg de Boer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor het neerhalen van René Wessels. Fortuna moest hierdoor de rest van het duel met tien man uitspelen. Veendam wist hier nauwelijks gebruik van te maken, speelde slordig en creëerde nauwelijks kansen. De thuisploeg had nog een goede kans via Ramon Voorn die in de 68e minuut op de lat schoot. Verder gebeurde er weinig en trok Veendam met pijn en moeite de overwinning over de eindstreep.
Op basis van een iets beter doelsaldo, +9 om +8, neemt Veendam nu de achtste plaats over van concurrent Helmond Sport. Beide ploegen hebben 51 punten uit 35 wedstrijden. Alles komt nu aan op de laatste wedstrijd van het seizoen. BV Veendam speelt op vrijdag 23 april dan aan de Langeleegte tegen Go Ahead Eagles en heeft alles in eigen hand. Helmond Sport komt op de laatste speeldag in eigen stadion uit tegen FC Emmen. Veendam heeft ook AGOVV, dat zevende staat met 52 punten, nog in het vizier. De ploeg uit Apeldoorn sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen de Graafschap.