Belangrijke zege GVAV in eerste klasse F

GEESTEREN - In de eerste klasse F won GVAV-Rapiditas uit Groningen in de strijd tegen degradatie de uitwedstrijd tegen STEVO uit Geesteren met 3-0.
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide partijen kregen kansen, maar wisten deze niet te benutten. Na de pauze waren de Groningers beter. Na ruim een uur spelen opende Rudwin Evers de score. Ruim vijf minuten later maakte Mounis Ben Allal de 2-0. Tien minuten voor tijd besliste Arjen Laferte de wedstrijd definitief met de 3-0.

Gronitas

Gronitas speelde op eigen veld op het nippertje met 1-1 gelijk tegen Hoogeveen. De bezoekers kwamen in de 12e minuut op voorsprong doordat Guido ten Cate een omstreden strafschop binnenschoot. Gronitas probeerde constant de aanval te zoeken, maar creërde weinig uitgespeelde kansen. Uiteindelijk werden de aanvallende intenties van de thuisploeg toch beloond via een afstandsschot van Gerard Hut in de 90e minuut.

Appingedam

Op eigen veld sleepte Appingedam een gelijkspel uit het vuur tegen koploper FVC uit Leeuwarden. In een wedstrijd waar het venijn vooral in de staart zat werd het 2-2. In de eerste helft benutten de bezoekers in de 33e minuut een strafschop. Vijf minuten voor tijd maakte Jeroen Buurke gelijk. Een minuut later werd het 2-1. De bezoekers schoten de bal vanaf de aftrap op het doel van de Groningers, waarna de bal via de paal in het doel belandde. In de 92e minuut redde Steffen Vader namens Appingedam alsnog een punt.
FVC blijft koploper in de eerste klasse F met 38 punten uit 17. Appingedam is vijfde met 29 uit 18. Gronitas blijft op de zesde plek staan met 28 punten. GVAV is gestegen naar de negende plek en heeft 22 punten.