Half dozijn goals voor PKC'83 tegen Nunspeet

GRONINGEN - PKC'83 uit Groningen heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd in de zaterdaghoofdklasse C van het amateurvoetbal op eigen veld met 6-2 gewonnen van Nunspeet. Marcel Pannekoek scoorde twee keer.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en nam snel een 2-0 voorsprong. Peter van der Slot in de tiende en Shutlan Axwijk na een kwartier spelen tekenden voor de treffers. Een minuut later stond het alweer 2-1. Doelman Eulink redde in eerste instantie, maar kreeg de bal vervolgens niet onder controle en Erwin Schouten profiteerde hiervan. Daarna ging PKC'83 onrustig spelen en leed de ploeg van trainer Alami Ahannach veel te snel balverlies.
Zes minuten na rust kopte Pannekoek de 3-1 binnen na goed voorbereidend werk van Van der Slot. Bram Schouten bracht de spanning terug in de 60e minuut. Nadat Nunspeet nog een goede kans op de gelijkmaker had gekregen kopte Joost Haandrikman in de 71e minuut uit een hoekschop de 4-2 binnen. Het verzet was toen gebroken. Een kwartier voor tijd schoot Van der Slot eerst op de paal en tikte Roy van Velzen de 5-2 in eigen doel. In de 80e minuut schoof Pannekoek eenvoudig zijn tweede van de avond binnen en werd de eindstand op 6-2 bepaald.
PKC'83 blijft ondanks de vierde zege in vijf wedstrijden op de elfde plaats staan met 27 punten uit 23 wedstrijden.