Instellingen

Seizoen voorbij voor Celeritas-Donar

DEN HELDER - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben zaterdagavond ook de tweede wedstrijd in de play-offs van Den Helder verloren. Door deze 77-53 nederlaag zit het seizoen er voor de Groningers op.
Celeritas begon gedreven aan de wedstrijd en nam al snel een 15-5 voorsprong. Vanaf dat moment gooide het favoriete Den Helder er een schepje bovenop en stond na het eerste kwart nipt met 21-20 voor. Hierna bleek dat het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen te groot was om er een echt spannende wedstrijd van te maken. Bij rust stond de thuisploeg met 42-32 voor.
Net als in de eerste wedstrijd werd het grote verschil vervolgens gemaakt in het derde kwart getuige een 61-41 voorsprong voor Den Helder. Celeritas vocht tot het einde voor een zo goed mogelijk resultaat, maar de nederlaag was onafwendbaar. Topscorers aan de kant van de ploeg van coach Willem Zwart waren Sanne Hamersma en Nathalie Mensinga met 12 punten. Den Helder wint deze best-of-three serie met 2-0 en gaat door naar de halve finale. Celeritas kan zich gaan richten op volgend seizoen.