Directe promotie blijft in zicht voor Gronitas

GRONINGEN - In de Eerste Klasse F houdt Gronitas uit Groningen zicht op directe promotie dankzij een 6-0 thuiszege zondagmiddag op Appingedam.
Gronitas was oppermachtig en stond bij rust al met 3-0 voor. Patrick Goedhart opende na 11 minuten de score. Regilio Holder en Arjan Wessels zorgden voor de andere treffers in de eerste helft. Na de pauze waren het opnieuw Wessels, Holder en Roy Schokkenbroek die de eindstand op 6-0 bepaalden. Appingedam kwam er niet aan te pas.
GVAV Rapiditas uit Groningen ging in Nieuw Weerdinge met 2-1 onderuit bij hekkensluiter Titan. Jay Brugge opende nog wel de score voor GVAV Rapiditas, maar na de pauze scoorde de thuisploeg twee keer.
Gronitas blijft vierde met 34 punten uit 20 wedstrijden. De eerste drie promoveren rechtstreeks naar de Hoofdklasse. Appingedam staat zesde met 30 punten uit 20 duels. GVAV Rapiditas is negende met 22 punten uit 20 wedstrijden.