Ondernemingsraad Thuiszorg tegen verkoop

GRONINGEN - De Ondernemingsraad (OR) van Thuiszorg Groningen verzet zich tegen de verkoop en opsplitsing van de zorginstelling.
Afgelopen zaterdag maakte de Raad van Toezicht van Thuiszorg Groningen bekend dat er een onderzoek komt naar de verkoop van de organisatie. Thuiszorg is vorig jaar failliet gegaan.
De werknemers voelen niets voor een overname, zo blijkt uit een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden. 'We zijn failliet gegaan, hebben een reorganisatie achter de rug en moesten afscheid nemen van veel collega's. Je kunt ons en onze cliënten toch niet zomaar in de uitverkoop zetten? Wij zijn geen handelswaar', zo staat in de advertentie.

Voorbarig

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt de bezorgdheid van het personeel van Thuiszorg Groningen voorbarig. Thuiszorg moet inderdaad laten zien dat ze actief zoekt naar een overnamekandidaat, opdat de continuïteit van de zorg niet in gevaar komt. Als zich geen kandidaten melden, wordt bekeken op welke manier de huidige organisatie door kan gaan, zegt de NZa. Het is dus nog lang niet zeker dat Thuiszorg Groningen wordt overgenomen.