Drama Thuiszorg Groningen duurt voort

Het personeel van Thuiszorg Groningen is in alle staten. Het bedrijf gaat in de verkoop. Of beter: wat er nog van over is.
Dus opnieuw onzekerheid voor de overgebleven medewerkers en de mensen die ze vol overgave dagelijks bedienen. Daar waar eindelijk na tropenjaren enige rust heerste, laait de onzekerheid opnieuw op. Het tart iedere beschrijving wat zich de afgelopen jaren binnen Thuiszorg Groningen heeft afgespeeld. Wat een drama. De medewerkers en klanten hebben de diepe schaduwzijde van de privatering van de gezondheidszorg in volle hevigheid aan den lijve ondervonden.
De ellende begon met de overname door Meavita. Gronings geld vloeide met miljoenen tegelijk richting hoofdkantoor in Den Haag. De door grootheidswaanzin gegrepen bestuurders wisten er wel raad mee. Ze stopten het Gronings geld in het ene na het andere kansloze prestige-object, terwijl ze er zelf ook niet minder van werden. Met uiteindelijk het faillissement van Thuiszorg Groningen tot gevolg. Dat kostte - let wel - 500 medewerkers van Thuiszorg Groningen hun baan.
Om te kunnen overleven is minimaal 15 miljoen euro nodig van de overheid, die zelf volop faalde bij het toezicht. Aan de zo noodzakelijke miljoenensteun wordt nu de voorwaarde verbonden dat Thuiszorg Groningen weer in de verkoop gaat. Arme medewerkers. Daar gaan we weer, hoor je ze denken. Heeft dan niemand iets geleerd van dit vreselijke drama?