Lintjesregen daalt neer over Groningen

GRONINGEN - Nietsvermoedende Groningers zijn donderdag met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt om daar namens Hare Majesteit de Koningin door hun burgemeester te worden geridderd.
Twee van de decorandi werden benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau: namelijk Hans Renner en Hans Zaagsma. Beide wetenschappers zijn of waren werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen.
In Haren werd Gerard Ennes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ennes is een bekend gezicht in Haren. Hij runt daar sinds 1974 een tabakswinkel en is actief in diverse maatschappelijke organisaties. Hij werd niet naar het gemeentehuis gelokt; de burgemeester kwam zelf naar de tabakszaak om Ennes het lintje op te spelden. Op Schiermonnikoog kregen onder anderen Jan Fischer van hotel Van der Werff en oud-Radio Noord-correspondent Bouke Henstra een lintje.
In totaal werden 125 Groningers overdonderd met het feit dat ze zich ineens Lid, Ridder of Officier in de Orde van Oranje Nassau mogen noemen. Dat zijn er vijf minder dan vorig jaar. Een volledige lijst van decorandi verschijnt in de loop van de middag op deze website.