RTV Noord vertelt het Verhaal van Groningen

Sinds de oprichting van TV Noord in 1995 houdt zij zich bezig met de geschiedenis van Stad en Ommeland. Series als Vrouger, Gedane Zaken en onlangs nog het Verleden van Groningen konden dan ook steevast rekenen op hoge kijkcijfers. Reden voor producent/ regisseur Reinder Smith om aan een nieuwe serie geschiedenis programma’s te beginnen: Het Verhaal van Groningen.
De op de gelijknamige website gebaseerde TV serie gaat in op belangrijke momenten en gebeurtenissen uit de Groninger geschiedenis. Zo konden we in de eerste aflevering zien hoe de stadskaart van Haubois digitaal gemaakt werd, waardoor het nu mogelijk is door het stadscentrum van 1637 te wandelen. Afgelopen week kwam de geschiedenis van Groot Bronswijk aan de orde. Oud medewerkers vertelden over de dagelijkse gang van zaken en het gevoerde beleid.
Komende week wordt uitgebreid stilgestaan bij de vele zuivelfabrieken die onze provincie gekend heeft. Ze schoten als paddestoelen uit de grond, maar verdwenen ook even zo hard weer. Zo ook de fabriek in Grijpskerk. De fabriek werd na ruim 50 jaar gesloten, maar gelukkig bleven de gebouwen behouden. Hoe zag het leven binnen de fabriekspoorten er uit en waarom overleefde ook deze fabriek de schaalvergroting niet.
Het Verhaal van Groningen
Elke dinsdag om 18.20 uur
TV Noord