BV Veendam, een terugblik

VEENDAM - Met het faillissement van BV Veendam gaat één van de oudste voetbalclubs van Nederland verloren.
Sinds de oprichting van Veendam, in 1894, speelt de club al aan de Langeleegte. En vanaf het begin van het betaalde voetbal in Nederland in 1954 werd er in Veendam professioneel voetbal gespeeld.
Eind jaren tachtig promoveerde de club twee keer naar de eredivisie. In 1996 haalde Veendam de nacompetitie. Extra tribunes werden neergezet en het elftal deed goede zaken door te winnen van NEC. Maar promotie zat er uiteindelijk niet meer in.
En ook in het seizoen 2006-2007 werd er niet gepromoveerd, ondanks dat het een prima seizoen was voor Veendam. Zo werd er in het bekertoernooi bijna voor een verrassing gezorgd tegen Feyenoord. Maar de zesduizend toeschouwers zagen dat het uiteindelijk 3-2 werd voor de Rotterdammers. Datzelfde seizoen eindigde met play-off wedstrijden. Go Ahead Eagles werd nog wel aan de kant gezet in de eerste ronde, maar verder dan dat kwam het niet.
Ook het afgelopen seizoen eindigt in mineur. Het allerlaatste doelpunt van Veendam mocht dan wel een héle mooie zijn, maar de ploeg van trainer Joop Gall plaatste zich ook in deze laatste poging niet voor de play-offs...