Carmen in Delfzijl zorgt voor beroering

Delfzijl maakt zich op voor de wereldberoemde opera Carmen: van 17 tot en met 25 juni is Delfzijl het decor van dit unieke spektakel. RTV Noord volgt de verrichtingen achter de schermen tot en met de première in de docusoap “Carmen in Delfzijl”.
Het IVAK brengt met Carmen een moderne eigentijdse openluchtversie van deze opera in het hartje van Delfzijl. Jong en oud, lokaal, nationaal en internationaal talent zijn de komende weken keihard aan het repeteren om Delfzijl en omgeving in beroering te brengen.
Het IVAK in Delfzijl is het Instituut Voor Amateur Kunst en maakt de opera samen met Operagezelschap Spanga. Spanga produceert al jaren bijzondere en eigentijdse opera's en operafilms. De opvoering van Carmen belooft een groot spektakel te worden. Professionals en amateurs werken al tijden samen om een “crime passionel” van formaat op de planken te zetten.
In de docusoap “Carmen in Delfzijl” worden alle verrichtingen achter de schermen gevolgd. De repetities, het maken van het decor en kostuums. In de serie is de spanning te zien die vooraf gaat aan de galapremière van de opera. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Hoe gaan de hoofdrolspelers om met de spanning? Is het decor op tijd af? Passen de kostuums? Zit het weer mee? Bovendien weet regisseur Corina van Eijk precies wat ze wil en dat is niet altijd even leuk voor de cast.
Ook is er speciale aandacht voor het lokale talent. Zo volgen wij in de eerste aflevering de 25-jarige Eva Marks. Zij heeft een grote rol weten te bemachtigen. Zij speelt Mercedes, één van de hartsvriendinnen van Carmen. Ook wordt er gesproken met regisseur Corina van Eijk en dirigent David Levi. Zij worden voorgesteld en vertellen over hun liefde voor opera.
Carmen in Delfzijl, vrijdag 28 mei, vrijdag 4 juni, 11 juni en 18 juni,
18.18 uur, herhaling ieder uur