Giants legt Flames vuur aan de schenen en wint met 62-60

BERGEN OP ZOOM - Zaterdagmiddag werd in Bergen op Zoom de vierde wedstrijd in de race om de landstitel gespeeld tussen de GasTerra Flames en de Giants. Na een uiterst spannende slotfase moest Flames zich toch gewonnen geven. De stand in de play-offs is nu 3-1 in het voordeel van Flames.
Eerste kwart

Tijdens het eerste kwart stond Flames de hele tijd op achterstand. Ondanks een straffe verdediging kwam Giants toch te vaak te dicht bij de basket en wist te scoren. Flames speelde weinig overtuigend, en moest het eerste kwart afsluiten met zes punten verschil ten opzichte van de thuisploeg.

Tweede kwart

Ook gedurende het tweede kwart wist Flames niet op voorsprong te komen. Giants speelde veel en langdurig op de op de verdediging , veel contactfouten kwamen daardoor op naam van de verdediging van de gasten. De teller voor balverlies stond voor Flames tijdens de rust op dertien keer. Wél kon Flames tot de rust meer rebounds dan de thuisploeg noteren. De teams gingen de rust in met een stand van 39-30 in het voordeel van Giants.

Derde kwart

Aan het begin van het derde kwart leek Flames zich te herpakken en mikte een aantal malen achterelkaar effectief de bal in de basket. Helaas was de opleving van korte duur en zag de thuisploeg kans schoon om verder uit te lopen. Het derde kwart werd afgesloten met een achterstand van 9 punten van Flames op Giants : 53-44.

Vierde kwart

Tijdens het vierde kwart liep Flames gestaag in op de thuisploeg en halverwege het vierde kwart leek de wedstrijd zich even in het voordeel van de gasten te keren. Tijdens de laatste ijzingwekkend spannende minuten wist Flames in te lopen tot slechts drie punten achterstand. Met nog drie seconden speeltijd op de klok liep Flames in tot één punt achterstand op Giants door Jason Dourisseau en stond het 60-61. Van de twee vrije worpen die aansluitend genomen mochten worden door Giants werd er slechts één benut. En dus resteerden er voor Flames nog drie seconden om een driepunter te maken. Dat lukte niet, en zo eindigde de wedstrijd met een 62-60 eindstand.

Aanstaande dinsdag, de volgende wedstrijd Flames-Giants, live bij RTV Noord

Flames staat nu in de best-of-seven met 3-1 voor op de Giants. Komende dinsdag is de vijfde wedstrijd in de race om de landstitel in de Martiniplaza. Aanvang van de wedstrijd is om 19.30. De wedstrijd is live te volgen via radio, televisie én via de livestream op internet. Precieze tijden van de uitzending volgen.