Aanhoudingen na rijden onder invloed

© gtcmknight / Flickr
GRONINGEN - De politie heeft zaterdag en zondag weer een aantal bestuurders van diverse voertuigen op de bon geslingerd, die met teveel drank op deelnamen aan het verkeer.
In Sauwerd werd zaterdagnacht een 25-jarige man uit Winsum aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder werd in eerste instantie gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken: er werd een alcoholpromillage van 2,1 genoteerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
In Groningen werd een 22-jarige vrouw op een snorfiets aangehouden. In de Nieuwe Sint Jansstraat gaf ze geen voorrang aan surveillerende agenten en die lieten haar daarop stoppen. Uit de blaastest bleek dat de snorfietsster te diep in het glaasje had gekeken. In haar bloed zat ruim 1,0 promille alcohol. Na verhoor mocht ze het politiebureau te voet weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
In de Kleine Peperstraat in de Stad zagen agenten zondagochtend een automobiliste een paaltje omverrijden. De 27-jarige vrouw werd aangehouden; op basis van de blaastest noteerden de agenten een alcoholpromillage van 1,7. Ook bleek de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs.