Velocitas verliezend finalist Gronitas-toernooi

GRONINGEN - Velocitas heeft zaterdagavond de finale van het 27e Gronitas-toernooi met 2-1 verloren van Hoogeveen. De winnende treffer viel in blessuretijd.
De ploeg van trainer Henk Veenhof verraste afgelopen week door als tweedeklasser door te dringen tot de finale. Tegenstander in de eindstrijd Hoogeveen promoveerde afgelopen seizoen naar de hoofdklasse. Velocitas begon ook goed aan de finale en kwam na tien minuten spelen op door een doelpunt van Ashley Stuut. Beide ploegen waren in de rest van de eerste helft gelijkwaardig, maar scoorden niet meer waardoor de Groningers bij rust met 1-0 voor stonden.
In de tweede helft raakte Velocitas steeds vermoeider terwijl Hoogeveen beter in de wedstrijd kwam. Tien minuten voor tijd kende de scheidsrechter terecht een strafschop toe aan Hoogeveen na een harde Groningse charge. David Mannning maakte vanaf elfmeter geen fout: 1-1. Net toen de wedstrijd op strafschoppen leek af te stevenen was het Gerben Klaassens die met een mooie kopbal Hoogeveen de winst bezorgde.
De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Appingedam. De Damsters versloegen in de strijd om het brons gastheer Gronitas met 3-1. Marco van der Heide van het regioteam werd door de vakjury tot beste speler van het toernooi verkozen.