Strunen met Stolk

Cees Stolk wandelt deze zomer opnieuw door de provincie Groningen voor RTV Noord. Hij neemt in het programma Strunen met Stolk de kijker mee naar acht bijzondere landschappen in de buurt van Smeerling, Appingedam, Kiel-Windeweer, Vierhuizen, Sebaldeburen, Loppersum, Midwolda en het Duitse Weener.
Hij ontmoet mensen die duiding en betekenis geven aan het landschap of de historie van een kerk, een monument, een natuurgebied, een voormalig klooster of een kronkelende beek.
Zo loopt hij door het parklandschap van Westerwolde, belicht de meest originele veenkolonie in Groningen, die in Kiel-Windeweer en vaart met een pontje over bij Sebaldeburen. In de buurt van Loppersum staat hij stil bij de vergeten historie van de ooit bloeiende fruitteelt daar en ontrafelt in Delfzijl het weggestopte geheim van de havenstad. Met zijn trouwe viervoeter de Jack Russell Rakker steekt hij zelfs de grens over en wandelt langs de Ems bij Weener.
Het wandelprogramma - gemaakt door producer/regisseur Ron de Feber en cameraman Arjen de Graaf - is in de zomer acht weken te zien op woensdagavond bij RTV Noord. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 30 juni, de laatste op 18 augustus.
De afleveringen zijn na de uitzending ook op de website van RTV Noord te zien via Uitzending Gemist. Wie na het zien van die tochten zin krijgt erop uit te trekken, kan de wandelroutes downloaden bij RTV Noord.
RTV Noord
Strunen met Stolk
Uitzenddata: woensdagavond 30 juni t/m 18 augustus
Uitzending Gemist: www.rtvnoord.nl