Meerdere incidenten tijdens paaskermis: ‘Bedreigen, berovingen en een ruit ingegooid’

De paaskermis in stadswijk Reitdiephaven
De paaskermis in stadswijk Reitdiephaven © RTV Noord
Tijdens de paaskermis in de wijk Reitdiephaven in Stad is volgens de politie zaterdagavond een minderjarige jongen zwaar mishandeld. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis.
De mishandeling gebeurde zaterdagavond rond 21.30 uur. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat. De politie is nog op zoek naar de dader.

Bedreiging door ‘zeer jonge verdachte’

Dit is niet het enige incident tijdens de paaskermis. De politie bevestigt dat er een bedreiging heeft plaatsgevonden met een mes. Een woordvoerder spreekt over een 'jonge betrokkene' en een ‘zeer jonge verdachte’. Er zijn gesprekken geweest met beide partijen en hun ouders.
De politie moest daarnaast meerdere keren naar de Reitdiephaven om handhavers van de gemeente te ondersteunen. ’Wij helpen dan om te de-escaleren. Dat is ook elke keer gelukt’, zegt een woordvoerder.

Reeks incidenten

De politiek in Groningen maakt zich zorgen over de incidentenreeks. Stadspartij 100% voor Groningen spreekt van ‘bedreigingen, berovingen, verbaal en fysiek geweld gericht op bezoekers, waaronder jonge kinderen, winkeliers, handhavingspersoneel en politieagenten.’

Messen

Volgens raadslid Niels Hilboesen is er een ruit ingegooid, zijn er eieren tegen ramen gegooid, werd er gedreigd met wapens en zijn er messen gezien. Zijn fractie wil van het stadsbestuur weten of de gemeente de jongeren in beeld heeft en welke maatregelen er worden genomen om hen aan te pakken.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er sprake is van meerdere incidenten maar kan door de raadsvragen nog geen antwoord geven op persvragen. Die vragen worden woensdagmiddag eerst besproken in de gemeenteraad van Groningen.
Weet je meer over de incidenten? Neem dan contact op met Tristan Braakman.