Beelden opgedoken van verdachte van plaatsen verdacht pakketje aan Siersteenlaan

De persoon met tas aan de Siersteenlaan in Stad
De persoon met tas aan de Siersteenlaan in Stad © Beeld van bewakingscamera
Er zijn beelden van een bewakingscamera opgedoken, waarop mogelijk de persoon te zien is die het verdachte pakketje aan de Siersteenlaan in de stad Groningen heeft geplaatst.
Op de beelden is een persoon in donkere kleding met capuchon te zien die een tas draagt. Om 04.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag loopt hij eerst voorbij de plek waar later het verdachte pakketje is gevonden. Vervolgens loopt hij terug en lijkt hij iets uit de tas te halen. Daarna is de persoon niet meer te zien.
Beelden van persoon die verdacht pakketje Siersteenlaan lijkt te plaatsen

Pakketje pas uren later ontdekt

Bij de politie kwam woensdagmorgen om 10.40 uur de melding binnen dat er een verdacht pakketje was gevonden aan de Siersteenlaan.
De politie zette een deel van de straat af en riep de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij. De explosievendeskundige arriveerde aan het begin van de middag.
Bekijk hieronder hoe hij te werk ging:
Zo ging de explosievendeskundige aan de Siersteenlaan in Stad te werk

Pakketje wordt elders vernietigd

Nadat de bommenexpert het pakketje had onderzocht, is het meegenomen door de EOD. Het zal 'op een veilige plek uit voorzorg worden vernietigd', laat de politie weten. 'Uit onderzoek moet blijken of er sprake was van een daadwerkelijk explosief.'
De politie heeft de Siersteenlaan weer vrijgegeven.
Wil je meer weten over hoe de EOD te werk gaat? Dat lees je in dit artikel dat RTV Noord in 2018 publiceerde na de vondst van een ander verdacht pakketje: