Schuurfeesten zijn dé feesten van het platteland in de zomermaanden. De feesten worden georganiseerd door agrarische jongeren verenigingen. Ze staan garant voor veel bier, gezelligheid en liefde in de lucht.

Maar de regels voor de schuurfeesten zijn streng met als gevolg dat er nu minder schuurfeesten zijn dan vroeger. In de driedelige online-serie ‘Most es Kieken!’ duikt verslaggever Joyce Kranenborg in de wereld van de schuurfeesten.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van ‘Most es Kieken’ nemen we een kijkje bij de schuurfeesten van AJK’ t Hogeland in Rottum en CPJ Groningen in Vierhuizen. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een schuurfeest en waarom is het zo leuk om naar een schuurfeest te gaan?

Aflevering 2

In deze tweede aflevering van ‘Most es Kieken’ zien we dat er veel liefde in de lucht hangt op het platteland. Boer zoekt Vrouw is er niets bij, Willem en Maria hebben elkaar ontmoet op een schuurfeest en hebben nu zelfs een schuurfeestbaby. Het schuurfeest in Oosterwijtwerd is dit jaar verplaatst naar een tent in plaats van een schuur. En zien we daar nou een stelletje ontstaan?

Aflevering 3

In de derde aflevering van ‘Most es Kieken’ komen we erachter dat de schuurfeesten lijken op een grote stamkroeg. De schuurfeesten zijn verspreid over de provincie maar we zien op de feesten steeds dezelfde mensen. Ook zien we dat de politie streng controleert op het schuurfeest in Oosterwijtwerd.