In de online-serie 'Most es Kieken' zoekt verslaggever Joyce Kranenborg de leuke maar ook opmerkelijke gebeurtenissen van het platteland op. De eerste afleveringen van de serie gaan over schuurfeesten, de tweede reeks gaat over carnaval in 't Noorden.

Carnaval in 't Noorden

In deze nieuwe reeks afleveringen van 'Most es Kieken' nemen we een kijkje bij het carnaval in Kloosterburen.

Aflevering 1: Een uit de hand gelopen hobby 

Sommige mensen verheugen zich op kerst maar in Kloosterburen wordt uitgekeken naar carnaval. Een feest van saamhorigheid, samen met familie en vrienden. Terwijl de één bouwt aan de carnavalswagen zorgt de ander voor een hapje en een drankje. Joyce Kranenborg is ervaringsdeskundige en duikt de schuur in.

Aflevering 2: De laatste loodjes 

Zondag is het zover dan is de carnavalsoptocht van Kloosterburen. Voordat het zover is worden de laatste handelingen aan de wagens verricht. De wagens worden gecontroleerd door het bestuur van de carnavalsvereniging. Zijn de wagens allemaal veilig genoeg voor de optocht? 

Aflevering 3: Door weer en wind 

Maanden hebben ze er naartoe gewerkt de wagenbouwers van de carnavalsoptocht in Kloosterburen. En dan regent het tijdens de optocht. Helaas maar desondanks groot feest in Kronkeldörp.

Schuurfeesten 

Schuurfeesten zijn dé feesten van het platteland in de zomermaanden. De feesten worden georganiseerd door agrarische jongeren verenigingen. Ze staan garant voor veel bier, gezelligheid en liefde in de lucht. . Maar de regels voor de schuurfeesten zijn streng met als gevolg dat er nu minder schuurfeesten zijn dan vroeger. In deze afleveringen ‘Most es Kieken!’ duikt verslaggever Joyce Kranenborg in de wereld van de schuurfeesten.

Aflevering 1: Schuurfeesten

In de eerste aflevering van ‘Most es Kieken’ nemen we een kijkje bij de schuurfeesten van AJK’ t Hogeland in Rottum en CPJ Groningen in Vierhuizen. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een schuurfeest en waarom is het zo leuk om naar een schuurfeest te gaan?

Aflevering 2: Schuurfeestbaby

In deze tweede aflevering van ‘Most es Kieken’ zien we dat er veel liefde in de lucht hangt op het platteland. Boer zoekt Vrouw is er niets bij, Willem en Maria hebben elkaar ontmoet op een schuurfeest en hebben nu zelfs een schuurfeestbaby. Het schuurfeest in Oosterwijtwerd is dit jaar verplaatst naar een tent in plaats van een schuur. En zien we daar nou een stelletje ontstaan?

Aflevering 3: De Kli(e)k

In de derde aflevering van ‘Most es Kieken’ komen we erachter dat de schuurfeesten lijken op een grote stamkroeg. De schuurfeesten zijn verspreid over de provincie maar we zien op de feesten steeds dezelfde mensen. Ook zien we dat de politie streng controleert op het schuurfeest in Oosterwijtwerd.