Henk Wijngaard in de Muziekfabriek

Henk Wijngaard was dinsdag te gast in de Muziekfabriek van Radio Noord. De geboren Groninger kwam langs met zijn fonkelnieuwe cd 'Als vanouds'.
Henk Wijngaard heeft een imposante carrière achter de rug. Zijn eerste hit scoorde hij in 1978 met de Top 10-hit 'Met de vlam in de pijp'. Later volgden hits als 'Ik heb mijn wagen volgeladen', 'Een sneeuwwitte bruidsjurk' en 'Meissie meissie'. Aan stoppen denkt Henk Wijngaard niet. 'Ik doe nog drie tot vier optredens per week en ik ben er blij mee!'

Nieuwe CD

Het is voor het eerst in drie jaar dat Henk Wijngaard een nieuw album uitbrengt. Volgens de zanger zit achter alle liedjes op het album wel een verhaal. Zo is bijvoorbeeld het nummer 'De kleuter langs de autobaan' autobiografisch, als kind droomde hij al van het avontuurlijke leven als vrachtwagenchauffeur.

Alle 50 Goud

Henk Wijngaard ontkwam er natuurlijk niet aan om ook een Top 5 voor Alle 50 Goud in te leveren. Zijn persoonlijke favoriet is 'Papa' van Stef Bos. Hij vindt z'n eigen muziek ook goed, maar is te bescheiden om op zichzelf te stemmen.