De Troebadoers winnen Grunny 2016

De Grunny, de jaarlijks muziekprijs van RTV Noord, gaat dit jaar naar De Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot.
'De Groninger Troebadoers zijn de aangewezen winnaars van de Grunny 2016', zegt RTV Noord-directeur Gijs Lensink. 'De jury was unaniem in haar keuze. Jan Henk de Groot, Alex Vissering en Edwin Jongedijk hebben iets teweeggebracht in Groningen.'

Record

Het Groningse dialect en de liefde voor Americana bracht De Troebadoers samen. Twee nagenoeg uitverkochte theatertournees volgden, ze waren de hoogste nieuwkomer in Alle 50 Goud 2014 met 'Riekdom', brachten een zeer succesvolle debuut-cd 'Nachtkrabers' uit en stonden maar liefst tien weken op nummer één in de Noord 9 met hun tweede single 'In de Nacht'. Een absoluut record.
Jaarlijks reikt RTV Noord de Grunny uit. Een traditie die in 2010 is gestart met Erwin de Vries. Daarna wonnen Lianne Abeln (2011), Jur Eckhardt (2012), Bert Hadders (2013), Jan Henk de Groot (2014) en vorig jaar Reinout Douma. De Grunny is een muziekprijs die wordt uitgereikt aan één of meer Groningers die zich verdienstelijk maakt of maken in de Groninger muziekwereld.