Stembus voor Alle 50 Goud is geopend

GRONINGEN - Voor de dertiende keer is de stembus geopend voor Alle 50 Goud. In die lijst zijn de vijftig mooiste liedjes verzameld die gezongen zijn in het Nederlands, Gronings of een andere streektaal.
Het leuke aan Alle 50 Goud is, dat u de lijst samenstelt. Aan de hand van uw Top 5 geeft het Muziekbureau van RTV Noord punten aan alle nummers waarop wordt gestemd. Na veel rekenwerk rolt uit al die duizenden lijstjes met favorieten uiteindelijk op Oudjaarsdag Alle 50 Goud.
Al sinds het begin in 1998 staat 'Het het nog nooit zo donker west' van Ede Staal fier bovenaan. Maar de laatste paar jaar komt het aantal stemmen van 'De roos' van Wia Buze steeds dichter bij het aantal dat Ede krijgt voor zijn klassieker. Regelmatig krijgt het Muziekbureau mailtjes en brieven van kijkers en luisteraars over Alle 50 Goud. De reacties zijn te verdelen in twee kampen: de ene groep wil Ede op nummer 1 houden, de andere groep wil eindelijk Wia eens op nummer 1.
Het Muziekbureau neemt zulke reacties voor kennisgeving aan. Want niet de redacteuren, maar u bepaalt wie op welke plek in Alle 50 Goud komt te staan. U bepaalt met uw stem of het Ede, Wia of nog iemand anders wordt die bovenaan komt te staan.
Laat u ons weten wat uw vijf favoriete liedjes zijn. Op 12 december 2010 om 23.59u sluit de stembus. U hebt dus nog even tijd om uw Top 5 op een rijtje te krijgen. Veel succes!
Radio Noord: vrijdag 31 december van 12.30 - 18.00 uur Eric Bats en Karel Oosterhuis draaien alle plaatjes uit de lijst en spelen met luisteraars het spel 'Goud of Foud' waarmee leuke prijzen te winnen zijn.
TV Noord: vrijdag 31 december vanaf 18.15 uur. Kijkers van TV Noord presenteren clips uit Alle 50 Goud.