Jan Glas te gast in Twij Deuntjes

Hans Lass, Addy Scheele en Jan Glas
Hans Lass, Addy Scheele en Jan Glas
GRONINGEN - De Groninger dichter en zanger Jan Glas is woensdagavond 24 november te gast in het streektaalmuziekprogramma Twij Deuntjes veur Ain Cent.
Presentator Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Jan Glas en zijn mede-muzikanten Addy Scheele en Hans Lass. Ze zullen een aantal liedjes an hun binnenkort te verschijnen CD 'Diezeg laand' live voor het voetlicht brengen.
De Groningstalige jazztraditie heeft in zanger en dichter Jan Glas een nieuwe swingende ambassadeur gevonden. Samen met dichter Erik Harteveld vertaalde Glas diverse all time hits uit the Great American Songbook in het Gronings.
Jan Glas vertolkt klassieke hits als Misty, Paper Moon, Blue Skies, I fall in love to easily en vele andere. Hij wordt begeleid door twee musici die hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend hebben: Addy Scheele op piano en Hans Lass op contrabas.
Diezeg land is tevens ook een ode aan Roelof en Jannie Stalknecht. Van het Roelof Stalknecht Trio zijn een vijftal songs opgenomen, waaronder het beroemde 'Laiverd kom weer bie mie'.