iSkate strikt Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg

De Groningse schaatsformatie iSkate heeft voor het komend seizoen Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg vastgelegd.
Het zijn de eerste schaatssters in de nieuwe allroundploeg van iSkate. Voorhuis en Valkenburg hebben ieder een eenjarig contract getekend.
Diane Valkenburg moest weg bij team LottoNL-Jumbo. Haar hoogtepunt was de tweede plaats bij het WK allround in 2013. Op het EK eindigde ze toen als derde. Daarnaast maakte Valkenburg twee keer deel uit van de Nederlandse achtervolgingsploeg die goud pakte bij de WK afstanden.
Jorien Voorhuis komt over van Team Continu, de ploeg van de oud-toppers Marianne Timmer en Gianni Romme. Ze pakte al meerdere nationale allroundmedailles, stond op het podium bij wereldbekerwedstrijden en op de WK afstanden.

Versterken

'iSkate is een ideale plek voor talenten om zich te ontwikkelen, maar heeft ook de faciliteiten voor gevestigde toppers', aldus directeur Yuri Solinger van iSkate. 'Net als bij onze andere ploegen willen wij in het allroundteam dat ervaring en jong talent elkaar aanvullen en versterken.'

Coaches

De allroundploeg staat onder leiding van coaches Martin ten Hove en Milan Kocken en zal samen gaan trainen met de marathonploeg van iSkate.