Ten Boer zamelt geld in voor juf Marije in Nepal

Kinderen van basisschool De Fontein in Ten Boer willen zoveel mogelijk geld ophalen voor juf Marije uit Bedum. Ze heeft de zware aardbeving in Nepal van afgelopen zaterdag van dichtbij meegemaakt. Marije wil met het geld spullen kopen voor slachtoffers van de beving.
Marije Koster (25) was bij haar vriend in Nepal. Ze reed in een minibusje door Kathmandu, de zwaarst getroffen stad, toen de bodem in Nepal begon te schudden. Ze is er wonder boven wonder met de schrik vanaf gekomen.

Binnen slapen

Het gaat nu goed met haar. Ze zit in een stad even buiten het rampgebied. 'Hier zijn de huizen niet beschadigd, dus we kunnen gewoon binnen slapen', vertelt ze opgelucht vanuit Nepal.
Direct naar rampgebied
Inmiddels heeft de Bedumse met haar actie duizend euro opgehaald. Met dat geld koopt ze rijst, tandenborstels, tandpasta en slaapzakken. Die spullen zijn nodig, omdat veel mensen buiten moeten slapen.

De eerste spullen zijn al op transport naar het rampgebied: 'Vanuit de hele wereld zijn hulpgoederen onderweg, maar het duurt soms lang voordat dat hier is. Wij kopen de spullen bij lokale ondernemers hier in Nepal en zorgen ervoor dat het direct naar het rampgebied gaat. Dat gaat een stuk sneller', vertelt Koster.

Statiegeld

De kinderen in Ten Boer helpen mee met geld inzamelen, vertelt Jens uit groep 5. 'Tijn en ik gaan met de skelter lege flessen ophalen bij mensen thuis. Die brengen we naar de Plus.' Voor het statiegeld, dus. Andere kinderen gaan de buurt rond met een collectebus.

Terug

Het is de bedoeling dat Marije Koster na de meivakantie weer naar Nederland terugkeert.
Ga naar de website van giro 555 voor meer informatie over de landelijke inzamelactie voor Nepal.