112-nieuws vrijdag 24 februari: Automobilist (35) uit Westerwolde overleden • Beelden van pinpasfraudeur • Tweede arrestatie na mishandeling

Politie in de Nieuwstad in Stad
Politie in de Nieuwstad in Stad © Politie Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan

23.30: Botsing tussen scooterrijder en fietser in Stad

Op het fietspad van de Paterswoldsweg in de stad Groningen is vrijdagavond laat een botsing geweest tussen een scooterrijder en een fietser. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het tunneltje onder het spoor. Beide bestuurders worden behandeld in de ambulance. Hoe de botsing kon gebeuren, is niet bekend.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © ProNews

16.00: Politie toont beelden van bankfraudeur

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van een mogelijke bankfraudeur. Hij zou een 67-jarige man uit Annen in december vorig jaar hebben opgelicht. De fraudeur, die zich voordeed als bankmedewerker, gaf bij de man aan dat er mogelijk iets mis was met een overboeking die zou zijn gedaan via zijn rekening.
Het slachtoffer werd wijsgemaakt geld over te maken en zijn pincode te geven. De pinpas van de Drent werd later opgehaald en daarmee zijn volgens de politie 'forse bedragen' gepind. Van de verdachte zijn beelden vrijgegeven bij de pinautomaat aan de Stationsweg in Zuidlaren.

12.35: Auto in de sloot naast N363 bij Baflo

Op de N363 bij Baflo is vrijdagmiddag een automobilist in de sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Of zich bij het ongeval persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan is niet bekend.
Het verkeer op de N363 ondervindt hinder
Het verkeer op de N363 ondervindt hinder © 112Groningen

11.25: Tweede arrestatie in Stad na mishandeling in Scheemda

De politie heeft vrijdag in de stad Groningen een tweede persoon gearresteerd naar aanleiding van een mishandeling die plaatsvond in Scheemda. Bij de aanhouding van de eerste persoon, een 52-jarige man uit Scheemda, loste de politie afgelopen nacht een waarschuwingsschot. De man wordt verdacht van mishandeling en verboden wapenbezit.
Bij de mishandeling in Scheemda, kort na middernacht, zou gedreigd zijn met een vuurwapen. De verdachte ging er vandoor en werd kort voor vieren aangetroffen in een horecapand aan de Nieuwstad in Stad.
In het vervolgonderzoek werd rond 5.00 uur aan het Zuiderdiep in Stad ook een 48-jarige man uit Barendrecht aangehouden. Ook werd een auto in beslag genomen. Daarnaast trof de politie meerdere verboden wapens aan. Politieonderzoek moet aantonen wat de rol van beide mannen bij de mishandeling is geweest.

11.05: Ongeval op Julianaplein

Op het Julianaplein in Groningen zijn meerdere voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De voertuigen kwamen uit de richting van Drachten, naar Assen. Eén voertuig moet worden afgesleept.
Het ongeluk op het Julianaplein
Het ongeluk op het Julianaplein © Patrick Wind/112 Groningen

8.25: Inwoner Westerwolde (35) overlijdt bij ongeval in Vlagtwedde

De automobilist die donderdagnacht rond 23.45 uur bij een eenzijdig ongeval op de N368 bij Vlagtwedde zwaargewond raakte, is aan zijn verwondingen overleden. 'Hulpverlening heeft helaas niet mogen baten', meldt de politie.
Hulpdiensten op de N368 bij Vlagtwedde
Hulpdiensten op de N368 bij Vlagtwedde © Persbureau Groningen

3.50: Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding in Stad

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding in de binnenstad van Groningen.