Erehaag voor omgekomen politieman

GODLINZE-DELFZIJL-GRONINGEN - Het lichaam van Dick Haveman, die vorige week woensdag is doodgeschoten in Baflo, is woensdag aan het eind van de morgen van Godlinze naar de stad Groningen gebracht. Daar wordt woensdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden in de Martinikerk.
De politie verwacht ongeveer tweeduizend mensen bij de dienst. De gasten zijn opgevangen in Martiniplaza en met bussen naar de Grote Markt gebracht. In de kerk is plek voor 1200 mensen. Voor de rest is buiten plaats op het Martinikerkhof. Daar zijn grote schermen geplaatst.
Politiemensen uit binnen- en buitenland hebben in de stad Groningen een erehaag gevormd. De honderden geuniformeerde agenten staan langs de route, die de stoet met het lichaam van Haveman aflegt.
In de stoet rijdt een aantal bijzondere auto's mee. Haveman was gek op auto's en motoren. Binnen de familie is het een bekende grap dat hij, als hij niet hoefde te werken, iedere rontonde twee keer nam. De rouwstoet zal dit, waar mogeljk, ook doen. Voorop rijden twee Lincolns uit 1968, die een broer van Haveman zelf heeft opgehaald uit Amerika. Deze slee is ruim 5,5 meter lang en twee meter breed. Haveman zelf wordt in een bijpassende wagen vervoerd: een Cadillac Fleetwood.
De herdenkingsdienst begint om twee uur en is live te volgen via TV Noord.