Nou of Nooit op TV Noord

De 88-jarige Jan Bergsma werd tijdens de opnames al snel de hoogvlieger van het programma genoemd. O
De 88-jarige Jan Bergsma werd tijdens de opnames al snel de hoogvlieger van het programma genoemd. O
Jan Bergsma, 88 jaar uit de stad Groningen. Hij is wat slecht ter been en niet al te groot. Zijn wens is dat laatste wel; nog één keer vliegen als een vogel, dat zou Jan Bergsma graag willen. Een parachutesprong dus.  Het is één van de tien wensen die in de nieuwe TV Noord-serie ‘Nou of Nooit’ in vervulling gaat.
Gastheer van het programma is Piet van Dijken. Hij komt voor in een stokoude Buick, voortgereden door chauffeur Wobbo Hopman uit Stadskanaal.
Programmamakers Léonie Albers en Ronald Pras zijn in 2010 begonnen met het inventariseren van wensen. Zij kregen daarbij hulp van zorginstellingen Dignis en Oosterlengte.
Een aantal wensen is inmiddels opgenomen. De wens van de 71 jarige Coba Tempelman  uit Blijham bijvoorbeeld.  Zij zou graag nog één keer met haar eigen paard en koets rijden.  Ze deed dat jaren zelfstandig.  Ze zorgde zelfs voor de Sinterklaasintocht in het dorp, maar drie beroertes in korte tijd houden haar bij haar grote liefde vandaan.  In ‘Nou of Nooit’ gaat haar wens in vervulling. 
Nou of nooit, vanaf zaterdag 30 april iedere zaterdag op TV Noord
18.11 uur, herhaling ieder uur