112-nieuws zondag 26 februari: Vraagtekens rondom brand in Stad • Zesmaal rijden zonder rijbewijs: auto kwijt

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan

18.40: Vrouw botst in Veendam tegen geparkeerde pick-up

Op de Marktstraat in Veendam is een vrouw door een nog onbekende oorzaak met haar auto tegen een geparkeerde pick-up gebotst. Na de botsing kwamen hulpdiensten ter plaatse en werd de bestuurder, die zelfstandig uit de auto kon komen, door ambulancepersoneel nagekeken. Ze ging ook mee naar het ziekenhuis. Hoe de vrouw de macht over het stuur verloor moet nog worden uitgezocht.
Hulpdiensten op de Marktstraat in Veendam
Hulpdiensten op de Marktstraat in Veendam © ProNews

16.30: Politie houdt Hoogezandster aan met cash en drugs op zak

De politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden op de Steenhouwerskade in Groningen, zo laat agent Gerard de Jonge weten op social media. De bestuurder was volgens hem zenuwachtig, had zichtbaar briefgeld in zijn jas en was al vaker in aanraking geweest met druggerelateerde feiten. Na fouillering bleek dat de man 848 euro, twintig ponypacks drugs, dertien pillen en vermoedelijk mdma op zak had.

14.30: Politie denkt aan brandstichting bij brand in Stad en zoekt getuigen

De politie is op zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over de brand in een bedrijfspand aan de Grondzijl in de stad Groningen. Toen de brandweer daar afgelopen nacht arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. Onderzoek heeft uitgewezen dat er mogelijk sprake is van brandstichting.
Het pand waar de brand heeft gewoed ligt aan de Grondzijl 20, op een kleinschalig industrieterrein in Groningen ter hoogte van het Alfa College Sportcentrum aan de andere kant van de ringweg. In het pand zijn twee bedrijven gevestigd. De eerste melding van de brand kwam rond 01.30 uur.

13.15: Auto kwijt na zes keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) stuitte deze week op een grijze Ford waarvan ze wisten dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij controle bleek dat de bestuurder al vijf keer eerder was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs.
Na overleg met de officier van justitie werd besloten het voertuig in beslag te nemen. De bestuurder kreeg bovendien een proces-verbaal.

09.00: Brand in voormalig winkelpand in Stadskanaal

In een voormalig winkelpand aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is zondagmorgen brand uitgebroken. Uit voorzorg schakelde de brandweer op naar middelbrand. Om 10.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Buiten het pand is rook te zien
Buiten het pand is rook te zien © Persbureau Groningen

08.35: Wel rook maar geen vuur bij bus in Stad

De brandweer is zondagochtend ter plaatse gekomen bij een elektrische bus aan de Noorddijkerweg in Stad, nadat er rook was geconstateerd. De brandweer kon geen vuur waarnemen. Wat de rook veroorzaakte is niet duidelijk.
De brandweer onderzoekt de bus
De brandweer onderzoekt de bus © ProNews

01.05: Brandweer blust 'grote brand' aan de Grondzijl in Stad

De brandweer heeft afgelopen nacht een brand aan de Grondzijl in de stad Groningen geblust. Omdat de brand in het bedrijfspand uitslaand was, werd opgeschaald naar 'grote brand'.
'Door een snelle inzet en opschaling hebben wij de brand onder controle gekregen', aldus de brandweer. Omdat het dak vervolgens toch nog rookte, verrichtte de brandweer vervolgens nog wat sloopwerkzaamheden. Rond 03.00 uur was de brand volledig geblust.
Brandweer aan het blussen aan de Grondzijl in Stad
Brandweer aan het blussen aan de Grondzijl in Stad © Venema Media