Spektakelstuk bij GIJS: ijshockeyers boeken na shoot-out zeventiende zege op rij

De ijshockeyers van GIJS na de overwinning op Dordrecht
De ijshockeyers van GIJS na de overwinning op Dordrecht © RTV Noord/Stefan Bleeker
De ijshockeyers van GIJS HEPRO boekten zaterdag hun zeventiende zege op rij. Na een spectaculaire shoot-out werd er dit keer gewonnen van de Dordrecht Lions, met 5-4.
In een uitverkocht Kardinge speelde GIJS zaterdagavond de laatste reguliere wedstrijd van de competitie. Na een moeizaam begin, waarin de Groningers al binnen de minuut tegen een achterstand aankeken, leek het vervolgens goed te komen. De achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong dankzij scores van Carsten Smit en Tim Bartels.

Ineens weer de geest

Daarna kregen de gasten toch ineens weer de geest. De Drechtstedelingen slaagden erin om hun achterstand toch weer om te buigen tot een 4-2 voorsprong. Daardoor leek voor GIJS de mooie zegereeks (zestien overwinningen op rij) te stranden, en dat tegen een middenmoter uit Dordrecht.
Toch zag GIJS net op tijd het licht en werd de slotfase een waar spektakelstuk. Veertig seconden voor het verstrijken van de regulier speeltijd maakte Dylan Foks de gelijkmaker, waardoor beide teams zich moesten opmaken voor de over-time.
4-4 na de reguliere speeltijd
4-4 na de reguliere speeltijd © RTV Noord/Stefan Bleeker

Niet gescoord

Ondanks de betere kansen voor GIJS werd ook in de verlenging niet gescoord, waardoor een shoot-out de beslissing moest brengen. Goalie Dana Matyas werd de held van de avond, want hij stopte alle pogingen van de bezoekers uit Dordrecht. Daarmee was de zeventiende overwinning op rij voor de Groningers een feit, waarna hij bedolven werd onder zijn ploeggenoten.
Supporters vanaf de tribune
Supporters vanaf de tribune © Stefan Bleeker/RTV Noord

Sowieso tweede

GIJS zou sowieso al op de tweede plek eindigen, maar wilde toch die zeventiende zege op rij pakken. Dat lukte dus, waardoor GIJS zich kan gaan opmaken voor de play-offs die volgende week beginnen.
Het is nog niet duidelijk wie dan de tegenstander zal zijn, omdat er zondag nog wedstrijden worden gespeeld. Waarschijnlijk volgt er een ontmoeting met wederom Dordrecht of Utrecht.