Perikelen rond zwembad De Waterborgh nog niet van de baan

ZUIDHORN - Optisport, de nieuwe exploitant van zwembad De Waterborgh in Zuidhorn, en zwemclub De Aquaflippers hebben het met elkaar de stok.
Het zwembad was maandenlang gesloten nadat de vorige exploitant failliet was gegaan. Ook voor zwemclub De Aquaflippers was dat een strop. Immers: een zwemclub zonder zwembad is als een vis op het droge.
Met Optisport als nieuwe exploitant leken de problemen opgelost, maar dat blijkt nu allerminst het geval. Volgens De Aquaflippers rekent Optisport een veel hogere huur voor het gebruik van het zwembad dan de vorige exploitant. De zwemclub voelt zich hierdoor sterk benadeeld.

Half bassin

Sandra Bakker, de manager van De Waterborgh, vindt deze kritiek niet terecht. Optisport is bereid een half bassin te verhuren aan de zwemclub tegen een uurtarief van 38 euro. Dat is ongeveer de helft van het normale uurtarief. Daarmee zou de club voorlopig vooruit kunnen. Maar het bestuur van De Aquaflippers zegt niet meer te kunnen betalen dan 30 euro per uur.
De gemeente Zuidhorn laat weten niet van plan te zijn de club te hulp te schieten. De gemeente wil voorkomen dat andere verenigingen ook aanspraak maken op extra financiële steun.