Noord Scoort #8: Oorlog, polonaise en roeispektakel dwars door Stad

Drinkende studenten op de Museumbrug in Stad
Drinkende studenten op de Museumbrug in Stad © RTV Noord
Een jaar geleden begon de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Vele families en gezinnen zijn verscheurd, maar kunstschaatspaar Michel Tsiba en Daria Danilova bleven juist dicht bij elkaar. Dat is te zien in de nieuwste Noord Scoort.
Het stel doet mee aan de Challenge Cup in Tilburg. Tsiba heeft Oekraïens-Groningse roots, Danilova is Russisch. Rusland en Oekraïne blijken de perfecte combi te zijn.
Vrede op het ijs

Wat een wind

De Gyas-Hunze Race van dit jaar blijkt een winderige te zijn. Toch staat er genoeg publiek langs het parcours, met alle gezelligheid die er bij hoort.
Wind en bier mee

Wat een reeks..

Nog ietsje kouder was het bij de ijshockeyers van GIJS. Ook daar was het spektakel, en zowel het publiek als het team zelf gaan met een goed gevoel de play-offs in.
Het ijs is van GIJS

Jalalalalala!

Paul Matthijs vervangt de afwezige Martin Drent. En dat geeft direct een hele andere sfeer aan De Koffiecorner. Of zou het door de overwinning van FC Groningen komen?
Polonaise met Paul

Ook in Noord Scoort

Voor de rest zie je in deze Noord Scoort hoe de studenten van Gyas en de burgers van Hunze een contrast vormen, maar juist ook weer bij elkaar passen. Voor het eerst maakt een nog actieve profvoetballer indruk bij het latjetrappen, en de strijd tussen Zeester en de Lauwers is een rauwe, maar niet minder mooie.
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 27 februari

Bekijk ook: