Omroep WNL en RTV Noord komen met uitzending over de kloof (update)

Een huis in de stutten
Een huis in de stutten © Goos de Boer\RTV Noord
Omroep WNL en RTV Noord slaan de handen ineen. Beide omroepen werken samen voor het radioprogramma ‘Haagse lobby’ op NPO Radio 1, dat vanavond in het teken staat van de kloof tussen Groningen en politiek Den Haag.
De radio-uitzending is voor Omroep WNL de eerste in een serie van drie uitzendingen richting de verkiezingen voor Provinciale Staten op 15 maart. Vanavond wordt de live-uitzending verzorgd vanuit de studio van RTV Noord in de Mediacentrale in Groningen.
Je kunt de uitzending live volgen via de website van NPO Radio 1.

Aandacht voor parlementaire enquête

In de uitzending wordt aandacht besteed aan het rapport van de parlementaire enquêtecommissie gaswinning, die afgelopen vrijdag haar bevindingen presenteerde in Zeerijp. In het verlengde van de uitkomsten van dat rapport komt de kloof tussen Groningen en Den Haag op tafel. Hoe groot is de kloof? En is deze na de harde conclusies van afgelopen vrijdag nog te overbruggen?
De gasten in het eerste half uur zijn Jouke van Dijk, voorzitter van de Sociaal Econommische Raad Noord-Nederland en burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier. In het tweede half uur gaan lijsttrekkers Johan Hamster (ChristenUnie), Bram Schmaal (Groninger Belang) en Floor van Scherpenzeel (JA21) met elkaar in debat.

Live op NPO Radio 1

De presentatie is in handen van Martijn de Greve. Co-host is Martijn Folkers namens RTV Noord. De uitzending begint om 20.30 uur en is live te volgen via NPO Radio 1. De show eindigt om 21.30 uur.
Update: de uitzending is ook als podcast terug te luisteren. Dat kan onder meer via Spotify.