FC Groningen wint in slotfase van NEC (3-1)

© Acta Fotografie
GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg met 3-1 gewonnen van NEC. De ploeg van trainer Pieter Huistra heeft zodoende nog altijd kansen op de vierde plek.
De Groningers speelden geen geweldige wedstrijd, NEC evenmin. Thomas Enevoldsen scoorde na 21 minuten de openingsgoal. Niki Zimling maakte twee minuten later gelijk. Kort voor de openingstreffer kreeg Davids een dot van een kans om de gasten op voorsprong te zetten. Vlak voor doelman Luciano werkte hij de bal via de grond over de lat.
In de tweede helft deden beide ploegen het rustig aan. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien tot doelman Cillessen in de slotfase slecht uitverdedigde en de bal zomaar naar Tadic schoot. De middenvelder nam de bal aan op zijn borst en schoot van ruim twintig meter raak: 2-1. Vlak voor tijd scoorde Tim Matavz de 3-1.
Scheidsrechter Wiedemeijer trok tot vijf keer de gele kaart, waarvan drie keer voor de FC. De eerste was voor Matavz na een fopduik in het strafschopgebied van NEC. De gele kaart voor Andreas Granqvist in de tweede helft was er eentje met gevolgen. De aanvoerder van FC Groningen mist volgende week de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Granqvist kreeg na de rust echter de kans ook iets positiefs te doen. Zijn kopkans, bij de stand 1-1, ging over het doel van Cillessen.
Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand van FC Groningen op de vierde plek (AZ) drie punten. Het gat met de nummer acht FC Utrecht is negen punten.
KARAKTERISTIEK
FC Groningen - NEC 3-1 (1-1).
Scoreverloop: 21. Enevoldsen 1-0, 25. Zimling 1-1, 82. Tadic 2-1, 89. Matavz 3-1.
Gele kaart: Matavz, Granqvist, Hiariej (FC Groningen), Zomer, Davids (NEC).
Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 21000.
FC Groningen: Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist en Stenman; Hiariej (88. Veldmate), Tadic, Ajilore, Enevoldsen (67. Andersson) en Pedersen; Matavz.
NEC: Cillessen; Otten, Zomer, Nuytinck en Amieux; Zimling, Schöne, Davids en George (67. Chatelle); Vleminckx en Goossens.