KNVB dreigt BV Veendam met puntenaftrek

VEENDAM - BV Veendam moet uiterlijk vrijdag bij de KNVB aangeven hoe de club het liquiditeitstekort van dit seizoen gaat wegwerken. Het tekort is ruim 150.000 euro.
De voetbalbond dreigt met puntenaftrek als dat niet lukt. Om het liquiditeitstekort voor dit seizoen weg te werken wil Veendam een lening afsluiten. Directeur Henk Eising is daarover in gesprek met externe financiers.
De liquiditeitsproblemen zijn onder meer onstaan omdat Veendam een belastingteruggave van 98.000 euro zou ontvangen. Dat bedrag wordt echter door de belastingdienst verrekend met een belastingclaim van 156.000 euro, omdat Veendam een paar seizoenen geleden geen BTW heeft betaald over een sponsorbedrag van 1,2 miljoen. Dat slokt de teruggave in zijn geheel op. Het resterende bedrag (58.000 euro) moet volgend seizoen betaald worden.
Daarnaast is het tekort ontstaan ten tijde van de sanering, na afloop van vorig seizoen. Om de club van de ondergang te redden werd toen al sponsorgeld uitgegeven wat eigenlijk voor dit seizoen bestemd was. Verder moet er 30.000 euro rente en aflossing betaald worden over een lening.