Stichting tikt oude garnalensloep op de kop

ZOUTKAMP - De Stichting Historische Visserij Zoutkamp heeft een unieke oude garnalensloep op de kop getikt. Het sloepje uit 1920 lag jarenlang weg te rotten in een oude schuur.
Het bootje werd onlangs in een schuurtje in Weiwerd ontdekt en de stichting slaagde er in om geld bij elkaar te sprokkelen, zodat de sloep kon worden aangeschaft.
De garnalensloep werd in 1920 gebouwd op een werf in Veendam voor een garnalenvisser uit Termunterzijl. Woensdag werd de bijna honderd jaar oude garnalensloep op de vrachtwagen getakeld. Het is de bedoeling dat het bootje in het Visserijmuseum Zoutkamp wordt gerestaureerd. Dat gebeurt bij het leerwerkcentrum van de Historische Visserij Zoutkamp.
De Stichting Historische Visserij Zoutkamp wil het scheepje uiteindelijk, wanneer het is gerestaureerd, overdragen aan een aantal mensen in Termuntenzijl. Zij zijn al een tijdlang bezig om ook daar een visserijmuseum van de grond te krijgen. Maar er moet eerst nog wel geld worden gevonden voor de restauratie van de sloep.