'IMG ziet af van hoger beroep tegen echtpaar uit Zevenhuizen'

Scheur in een muur, ter illustratie
Scheur in een muur, ter illustratie © Jos Schuurman/FPS
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ziet af van hoger beroep tegen het echtpaar Groefsema uit Zevenhuizen. Het echtpaar, dat voor 11.000 euro schade heeft, kreeg van de rechter gelijk, waarna het IMG aankondigde mogelijk in beroep te gaan.
De rechter kende het echtpaar Meine (85) en Trientje (86) Groefsema uit Zevenhuizen 11.000 euro vergoeding toe voor bevingsschade. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) gaf vervolgens aan een hoger beroep te overwegen. Maar dat is nu van de baan, meldt het Dagblad van het Noorden.

Enorme scheuren

Het IMG wees de schadeclaim van het echtpaar Groefsema voor scheuren in de binnen- en buitenmuur van hun karakteristieke boerderij, aanvankelijk af. Daarop stapte het echtpaar In 2021 naar de rechter.
Die gaf ze op 6 februari van dit jaar gelijk. Het IMG overwoog om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan, maar daarvan ziet het Instituut tot grote opluchting van het echtpaar dus af.
'We komen tegemoet aan hun eis'
Sven Jach - woordvoerder IMG

Vervelend traject

Sven Jach, woordvoerder van het IMG zegt in het Dagblad: 'Wij snappen dat het een vervelend traject is geweest en veel impact heeft. En dat deze mensen op leeftijd zijn. Wij vinden het ook belangrijk dat deze mensen verder kunnen met hun leven.’ De woordvoerder benadrukt dat het IMG zelden in beroep gaat: 'In vijf jaar tijd hebben wij dat maar 8 keer gedaan bij bijna 320.000 besluiten .'