112-nieuws vrijdag 3 maart: Aanhouding in Stad na melding van beroving met vuurwapen • Snorfietser knalt op auto

Het arrestatieteam is gearriveerd in de IJsselstraat
Het arrestatieteam is gearriveerd in de IJsselstraat © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

21.15: Snorfietser botst achterop auto in Stad

Op de Goeman Borgesiuslaan in Stad is vrijdagavond een snorfiets achterop een auto gebotst. Hoe dit precies kon gebeuren is niet bekend.
De snorfietser werd nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Politie bij de brokstukken
Politie bij de brokstukken © ProNews

16.50: IJsselstraat in Stad afgezet vanwege beroving

De politie heeft de IJsselstraat in de stad Groningen afgezet, na een melding van een beroving. Bij de beroving is mogelijk een vuurwapen gebruikt. Er zijn onder meer agenten met kogelwerende vesten aanwezig.
Update 17.50: De Dienst Speciale Interventies (DSI) kwam ter plaatse en heeft een pand doorzocht. Daarbij werd volgens de politie niemand aangehouden.
'De situatie is onder controle en de IJsselstraat is weer vrijgegeven', aldus de politie, die zegt verder te gaan met het onderzoek naar de melding van de beroving.
Update 18.15: De DSI heeft toch iemand aangehouden en overgedragen aan de politie. 'We onderzoeken wat de rol van deze persoon is geweest bij de melding van de beroving', aldus de politie.
Politie in de IJsselstraat in Groningen
Politie in de IJsselstraat in Groningen © Patrick Wind/112 Groningen

11.00: Verdachten fietsendiefstal aangehouden

Twee mannen van 30 en 33 jaar uit de stad Groningen zijn donderdag door de politie aangehouden, op verdenking van fietsendiefstal. Ook zijn vier gestolen fietsen in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een controle, in samenwerking met e gemeente Groningen. De gestolen fietsen werden aangetroffen bij twee fietsenzaken. Daar werden de verdachten aangehouden.

10.30: Woningbrand in stadswijk Selwerd

Aan de Berkenlaan in stadswijk Selwerd is vanmorgen brand ontstaan in een woning. Daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Vanwege de brand was de straat enige tijd afgezet. Bij het incident vielen geen gewonden. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.
De brandweer in stadswijk Selwerd
De brandweer in stadswijk Selwerd © 112Groningen

7.30: Afrit bij Kolham dicht na ongeluk

Een automobilist is vrijdagochtend op de A7 bij Kolham van de weg geraakt en in een sloot beland. Dat gebeurde bij de afrit richting die plaats. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat meldt dat deze afslag 40 voorlopig is afgesloten.
Hoe de bestuurder met zijn voertuig de sloot in kon rijden, is onduidelijk. Er raakte verder niemand gewond.
De afrit bij Kolham is dicht
De afrit bij Kolham is dicht