Ook Koeman laat oog vallen op doelman Noppert

Andries Noppert in actie voor Oranje op het WK in Qatar
Andries Noppert in actie voor Oranje op het WK in Qatar © ANP
Bondscoach Ronald Koeman heeft Andries Noppert opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de duels tegen Frankrijk en Gibraltar later deze maand. De in Marum woonachtige Noppert maakte vorig jaar onder Koemans voorganger Louis van Gaal furore op het WK voetbal in Qatar.
Naast Noppert, in de competitie actief voor sc Heerenveen, selecteerde Koeman nog vier doelmannen: Jasper Cilessen, Mark Flekken, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen. Momenteel kampt Noppert overigens met een buik/liesblessure, waardoor hij de afgelopen weken niet in actie kwam voor zijn club.
De voorselectie van Oranje bestaat uit 37 spelers. Dat is meer dan gebruikelijk. 'Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid', zegt Koeman.

Geblesseerde Hateboer niet bij selectie

Verdediger Hans Hateboer van Atalanta Bergamo is niet opgeroepen door Koeman. De 29-jarige Beertster liep begin februari een blessure aan zijn voorste kruisband op en is zeker een half jaar niet inzetbaar.

Wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar

Het Nederlands elftal start de kwalificatiereeks voor EURO 2024 met een wedstrijd tegen Frankrijk. De ontmoeting met de WK-finalist vindt vrijdag 24 maart vanaf 20.45 uur plaats in Stade de France in Saint-Denis. Maandag 27 maart is Gibraltar Oranjes tegenstander.