Opinie: Groningse bestuurders moeten het heft in handen nemen bij oplossen bevingsellende

Henk Eggens
Henk Eggens © Eigen foto
Nu de uitkomsten van de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen bekend zijn, roept Henk Eggens Groningse bestuurders op het heft in eigen hand te nemen. Volgens de directeur van online vacaturebank Noorderlink is er een voor de hand liggende oplossing voor de aardbevingsellende in onze provincie: schiet de kosten voor en stuur vervolgens de rekening naar Den Haag.
Doorbreek het systeem, maak al uw mooie woorden waar, toon leiderschap. U heeft het stuur in handen, de bal ligt bij u, help uw medewerkers.
Beste René, geachte commissaris, beste Koen, geachte burgemeester, beste alle andere burgemeesters, beste alle andere bestuurders, directeuren en anderen met positie in Groningen en aan de randen daarvan. Zoals in het rapport gezegd, de beslissers hebben te lang weg gekeken. U kunt nu het verschil maken.
Samen heeft u bijna 400.000 medewerkers, in het samenwerkingsverband Noorderlink zijn dat er al 200.000. U bent dus naast bestuurder ook werkgever.
Een groot deel van uw medewerkers heeft te maken met aardbevingsschade, in welke vorm dan ook. Dat weet u, en u maakt zich daar terecht zorgen om. Dat geldt ook voor u als werkgever, u heeft een enorm verlies aan arbeidscapaciteit omdat een groot aantal mensen bezig zijn met andere zaken, onder andere het hoofd boven water houden. Daar zijn uw HR-afdelingen ook druk mee.
Bijna iedereen weet dat er wat moet gebeuren, maar weinigen hebben het vertrouwen dat het ook op korte termijn echt gebeurt. Nog jaren in de shit zitten trekt niemand.
En als we wachten op de systeembureaucraten gebeurt er ook niks, anders dan het inrichten van het zoveelste gedrocht van een zogenoemde structuuroplossing. Daar zijn we in Nederland wel goed in, en meestal zijn de medewerkers in die nieuwe instituten alsnog de klos, zij zitten het dichtst op de problemen en kunnen het ook niet aan. Geen baan om thuis vol trots over te vertellen, laat staan op een feestje.
Ik doe u een praktisch voorstel, dat u feitelijk niets kost, maar wel een enorm rendement zal hebben. Allereerst, het vertrouwen in u als werkgever zal enorm toenemen. Maar nog belangrijker, we gaan er echt werk van maken, het is radicaal anders.
Wat gaat u doen? U neemt regie. Het zijn uw mensen, uw medewerkers, uw belangrijkste kapitaal, u kent ze. U maakt zich terecht zorgen om hun welzijn, hun werkgeluk. Dus u gaat ontzorgen. U neemt de claims over, en alles wat er aan systemen is gebouwd.
U betaalt direct, en ziet later wel of het terecht is geweest. Zoals gezegd, het gaat om uw medewerkers, die zijn te vertrouwen. U keert gelijk ook uit en u neemt de claim over, u verhaalt op het rijk, de NAM of welke partij dan ook. U helpt ook bij het indienen van claims. desnoods richt u de organisaties die de claims moeten behandelen anders in.
Uw mensen kunnen weer aan de toekomst werken, kunnen weer normaal slapen, kunnen weer lachen, en niet onbelangrijk, ook hun kinderen hebben Toukomst. En ik verzeker u, die loyaliteit is onbetaalbaar.
In een ereschuld kan niemand wonen, en excuses over honderd jaar heeft niemand wat aan.
In het akkoord van Groningen, waar een groot aantal organisaties de schouders onder een aantrekkelijke arbeidsmarkt wenst te zetten, waar we ‘make it in the North’ hebben, waar we een ‘international welcome centre’ hebben, waar we ‘founded in Groningen’, waar we 'top dutch' hebben en nog veel meer goede ideeën, zal het een boost aan aantrekkelijkheid krijgen als we in elk geval ook goed zorgen voor onze eigen medewerkers. Marketing Groningen zal u ongetwijfeld kunnen voorrekenen hoeveel geld een echte boodschap waardis. U trekt de toekomst naar het hier en het nu.
Het klinkt heel stellig, maar u moet de regie nu overnemen, het is nu of nooit. Leiderschap in onzekere tijden vraag nieuw elan, weg van alle symbool en partijpolitiek, u heeft de macht, eindelijk, doe er wat mee, alstublieft!
Henk Eggens
Directeur Noorderlink