Donar toont veerkracht in Antwerpen maar incasseert wel nederlaag

Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld
Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld © JK Beeld
Donar heeft de eerste wedstrijd in de Elite Gold van de BNXT League verloren van Giants Antwerp. In de Lotto Arena in Antwerpen werd het 88-81.
Aan het eind van het derde kwart had de thuisploeg achttien punten voorsprong. Op dat moment speelde Donar een verloren wedstrijd. In de zoemer schoot Leon Williams van heel ver nog een driepunter raak, waardoor de stand aan het begin van de laatste tien minuten iets draagijker was, 70-55.

Teugels strak

In no-time was de achterstand verkleind tot tien punten door onder meer opnieuw een driepunter van Williams. De spelverdeler van Donar kwam helemaal los in die fase en verdedigend werden de teugels strak gehouden. Iets wat in de drie voorgaande kwarten niet gebeurde. Maar er was ook een tegenvaller. Willem Brandwijk moest met nog vijf minuten te spelen naar de kant met vijf fouten. Maar het deerde Donar totaal niet.
Driepunters van Williams, Clay Mounce en Viktor Gaddefors zorgden voor de definitieve aansluiting. Vernon Taylor zorgde voor het laatste zetje en zo stond het weer gelijk: 80-80. De meegereisde supporters uit Groningen stonden op de banken en moedigden hun team luidkeels aan.

Onvoldoende tijd

Er stonden nog ruim twee minuten op de klok. De wedstrijd leek de kant van Donar op te vallen. Spencer Butterfield dacht daar anders over. Met twee loepzuivere driepunters zorgde hij ervoor dat de marge naar zes punten ging. Er was onvoldoende tijd voor Donar om nog een keer terug te komen en om oud-coach Ivica Skelin een nederlaag te bezorgen.
Clay Mounce en Andrej Magdevski waren topscorer met elk 15 punten.