Center Zakis weg bij Donar, Olisemeka is vervanger

Ronalds Zakis legt aan namens Donar
Ronalds Zakis legt aan namens Donar © JK Beeld
Donar neemt afscheid van de Letse center Ronalds Zakis. De club heeft ook direct een vervanger aangetrokken: Peter Olisemeka.
'In de afgelopen periode is gebleken dat de verwachtingen en verdere ontwikkelingen van Zakis niet tot gewenste resultaten hebben geleid', laat Donar in een verklaring weten.
Zakis is de vierde speler van Donar die tijdens het lopende seizoen vertrekt.

Olisemeka oud-speler van ZZ Leiden

Olisemeka is een 2.06 meter lange center/forward, die overkomt van het Roemeense Steaua Boekarest. Hij heeft zowel de Nigeriaanse als Italiaanse nationaliteit en is direct inzetbaar. In Boekarest speelde hij recent gemiddeld 18 minuten met 8.3 punten en 7.8 rebounds gemiddeld.
De 31-jarige Olisemeka is sinds 2017 actief op de Europese basketbalvelden. Hij speelde eerder in Cyprus, Bulgarije, Polen, Frankijk, Nederland en Roemenië. Afgelopen seizoen werd hij in februari door ZZ Leiden gecontracteerd.

'Goede rebounder'

Technisch directeur Drago Pasalic: ‘Met de komst van Peter zijn we op de inside-positie beter competitief in snelheid en energie. Hij is een goede verdediger en rebounder en we gaan er vanuit dat we met hem erbij, strijdbaarder zijn in de komende maanden.'