Ranomi Kromowidjojo in de finale van 'Wie is de Mol?': 'Nu wil ik ook winnen'

Kromowidjojo maakt haar deelname bekend
Kromowidjojo maakt haar deelname bekend © AVROTROS/YouTube
Ranomi Kromowidjojo heeft haar doel (bijna) bereikt. Zaterdagavond werd duidelijk dat de olympisch kampioene uit Sauwerd de finale van het populaire televisieprogramma 'Wie is de Mol?' heeft bereikt.
Daarin zijn onderzoeksjournalist Daniël Verlaan en presentator Jurre Geluk haar concurrenten. Eén van die drie zal winnen en één van die drie zal de mol blijken te zijn. Halverwege de aflevering van zaterdagavond viel met Soy Kroon een van haar concurrenten af.

Eén van haar lifegoals

Toen de deelname van Kromowidjojo afgelopen november bekend werd gemaakt, liet ze weten dat deelname aan 'Wie is de mol?' altijd 'een van haar lifegoals' was geweest. Ze liet bovendien weten dat ze heel graag de mol wilde zijn. De kans is nu 33 procent dat ze dat inderdaad is.
Als ze de mol is, dan is ze volgens velen de meest verlegen, ingetogen en onopvallendste mollen van de voorbije 23 seizoenen. Waar andere kandidaten veel verdachte acties ondernamen om toch maar vooral zo weinig mogelijk geld te verdienen, daar deed Kromowidjojo eigenlijk niets, zo leek het.

Kijkers: 15 procent kans dat Ranomi de mol is

Voor de aflevering van zaterdagavond schatten 15 procent van de kijkers Kromowidjojo in als de mol. Ter vergelijking: maar liefst 55 procent van de kijkers dacht dat Jurre Geluk dit seizoen de mol is.
De mollicitatie van Ranomi Kromowidjojo:
Even had het er een maandje geleden alle schijn van dat 'Kromo' haar koffers kon gaan pakken, nadat Daniël Verlaan en Jurre Geluk haar een oor aan leken te naaien. Het drietal moest in die aflevering een morsecode ontcijferen, maar dankzij Verlaan en Geluk ging dat fout bij Kromowidjojo. Gevolg: jokers voor iedereen, behalve voor de Sauwerdse. Nu staan Verlaan en Geluk dus met haar in de finale.

'Nu wil ik ook winnen'

Die finale begon al halverwege de aflevering van zaterdagavond. Maar of Kromo het 23ste seizoen van 'Wie is de Mol?' gaat winnen, dan wel de mol is (of gaat verliezen) wordt volgende week pas duidelijk. Het populaire spel speelt zich af in Zuid-Afrika.
'Vooraf zei ik dat ik de finale wilde halen', zei Kromowidjojo. 'Het was heel intens en heel vet, zoals het ook heel vet om in de finale te staan. En nu ik zover ben, komt de topsporter in me boven. Nu ik in de finale sta wil ik ook winnen.'