GIJS is nog niet klaar met Utrecht Dragons

Aanvaller Ricards Ozolins scoort de 1-1 en is uitzinnig van vreugde
Aanvaller Ricards Ozolins scoort de 1-1 en is uitzinnig van vreugde © Stefan van der Spek/svdsfotografie
De ijshockeyers van GIJS moeten in de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs nog vol aan de bak. De eerste wedstrijd tegen Utrecht Dragons eindigde na 60 minuten spelen in 1-1.
In de extra tijd van vijf minuten werd er niet gescoord. Ook in de shoot-out serie van vijf kwamen beide ploegen niet tot scoren. Uiteindelijk was het Danny Kerstholt die in de zesde poging van de shoot-outs het duel besliste. GIJS neemt hiermee een 1-0 voorsprong in de serie. De return is zondagavond in Sportcentrum Kardinge.

Moeizame wedstrijd

De Groninger ijshockeyers wonnen de voorgaande zeventien competitiewedstrijden met als resultaat de tweede plaats op de ranglijst. Maar in de eerste ronde van de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie speelde GIJS een moeizame wedstrijd op het ijs van de Vechtsebanen in Utrecht. Dat er nu echt iets op het spel staat, leek verlammend te werken bij het team van coach Csaba Kercso.

Man meer

In de eerste periode werd er niet gescoord. GIJS stond wel twee keer met een man meer op het ijs, maar kreeg de puck niet in het net achter de Utrechtse goalie. Aan de andere kant moest goalie Matyas Dana, die de afgelopen weken veelvuldig uitblinkt, een aantal keren ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen.

Powerplay

Ruim een minuut voor het einde van de tweede periode werd hij wel geklopt in een powerplay-situatie voor Utrecht. In de laatste twintig minuten deed GIJS er een schepje bovenop. De kansen stapelden zich op, maar alleen Ricards Ozolins wist een assist van Dylan Foks in het doel te werken.

Geen handen schudden

Toen het signaal voor het einde van de wedstrijd klonk, gaven de spelers van beide teams elkaar geen hand omdat de wedstrijd volgens ijshockeybegrippen zondag vanaf kwart over zes in Groningen hervat wordt. Met dezelfde spelers en ook dezelfde arbitrage. Het duel is vanaf 18.15 uur live te bekijken via de website van GIJS.