GIJS overtuigend door naar halve finale play-offs

GIJS-ijshockeyer Bjorn de Haan stuit op doelman Zachary Levac van Dragons Utrecht
GIJS-ijshockeyer Bjorn de Haan stuit op doelman Zachary Levac van Dragons Utrecht © JKBeeld
De ijshockeyers van GIJS HEPRO Groningen hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van de play-offs. In Sportcentrum Kardinge werd het tweede duel van de kwartfinale met 7-2 gewonnen van Dragons Utrecht.
Het eerste duel eindigde zaterdag in Utrecht in 1-1 en werd vervolgens na shoot-outs beslist in het voordeel van GIJS. Een overwinning in de reguliere speeltijd zou dus voldoende zijn voor een plek in de halve finales.

GIJS begint ijzersterk

De wedstrijd verliep voortvarend voor de Groningers. Na de eerste periode stond het al 2-0 voor de nummer twee van de reguliere competitie, door scores van Vainius Jankauskas en Joop Uchtman.
In de tweede periode ging de thuisploeg als een raket: Zahir Hup, Guy Kunst, Björn Haan en Radovan Rusnák verdrievoudigden de score tegen de nummer zeven van de reguliere competitie.

Tumultueus slot

In het laatste bedrijf wisten de bezoekers nog twee keer te scoren, en Vainius Jankauskas maakte de laatste namens de ploeg van coach Csaba Kercso-Magos. Toch liep GIJS nog averij op. Drie seconden voor tijd raakte Niels van der Vossen betrokken in een opstootje, waardoor hij de komende twee duels geschorst is.

Tilburg volgende horde

In de halve finale speelt GIJS een best-of-three serie tegen de nummer drie van de reguliere competitie, Tilburg Trappers.
De serie begint zaterdag in Kardinge om 20.30 uur. Het tweede duel is een dag later in Tilburg. Mocht het nodig zijn, dan is het derde beslissende duel op zaterdag 18 maart, opnieuw om 20.30 uur in Groningen.